2. vzpon Brezno – Podvelka

Druga prireditev v letošnjem pokalu za rekreativce v mtb je bila tokrat v Podvelki in sicer vzpon na Glančnik. Vreme, ki je bilo lepo je privabilo 29 kolesarjev in kolesark na to prireditev. Trasa kar zahtevna, dolžine cca 9km z višinsko razliko 535 metrov je kar hitro raztegnila kolono udeležencev po trasi. Kljub zahtevnosti pa vsi brez problemov v cilju.
Časi pa glede na razmere vrhunski, pri moških boj do ciljne črte med Sebastian Jenschatz njegov čas pa 00:29:41 takoj za njim pa Simon Kočnik z časom 00:29:42, tretji pa po času Denis Deželak 00:32:31.
Tudi pri ženskah je bilo dokaj pestro po sami trasi vendar je z traso vseeno najhitreje opravila Mateja Adam njen čas 00:43.04, druga po času Maruša Knap 00:45:11, tretja pa Nadja Wakounig z časom 00:49:07.
Tokrat se je na Glančniku zbrala kar velika množica navijačev, vzrok pa je bil ta, da je poleg kolesarske prireditve potekal še pohod na Glančnik in seveda še dodatna popestritev to pa so bile ekipe, ki so na Glančniku kuhale pasulj in so ga nato z veseljem razdelile med vse udeležence.
Po pojedini pa seveda podelitev medalj najboljšim po kategorijah.

Hvala vsem za udeležbo in se vidimo 3.6.2018, ko je na vrsti nova prireditev in sicer vzpon na Remšnik.