Kolesarski maraton Vuhred 2019 – Slovenija kolesari 2019

0 Comments

Dan prireditve: nedelja 22.9.2019.

Start in cilj: Bar Kogal v Vuhredu. Lokacija

Start velikega maratona ob 10:00 (64 km).

Start malega maratona ob 10:30 (34 km).

Prijave: na dan prireditve med 8:30 in 9:50, ter predprijave (katere najdete pod opisom pravil maratona) do 15.9.2019

Štartnina: v predprijavi 18€, na dan prireditve 20€ za odrasle; otroci v predprijavi 10€ na dan prireditve 10€ (organizacija, okrepčilne postaje, malica in pijača ter spominsko darilo).

Razpisujemo dve trasi. Krajša trasa (34 km) je primerna za večino kolesarjev in družine. Daljša trasa (64 km) pa je nekoliko zahtevnejša saj je na trasi kar nekaj klancev. Trasi sta v celoti asfaltirani. Ob trasi bosta dve okrepčilni postaji v Spodnji Vižingi (mali in veliki maraton) ter v Ribnici na Pohorju (veliki maraton). Ves potek prireditve se odvija ob rednem cestnem prometu, brez zapore cest. Udeležba na prireditvi je na lastno odgovornost z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. Na cilju bo udeležence pričakala malica in pijača. Prav tako se bo na prireditvi podelilo pokal najmlajšemu udeležencu in najmlajši udeleženki, najstarejšemu udeležencu in najstarejši udeleženki ter pokal za najštevilčnejšo ekipo. Poleg obeh maratonov bo med potekom obeh maratonov potekalo tudi kolesarjenje za naše najmlajše na poganjalčkih oziroma kolesih v dolžini 200 m. Za te štratnine ni, vsi pa prejmejo spominsko darilo.

Mali maraton: Vuhred – Sveti Vid – Vuzenica – Spodnja Muta – Radlje – Brezno – Podvelka – Vuhred elektrarna – Vuhred.

 

 

 

 

Veliki maraton: Vuhred – Vuhred elektrarna – Podvelka – Ribnica na Pohorju – Vuhred – Sveti Vid – Vuzenica – Spodnja Muta – Radlje ob Dravi – Brezno – Podvelka – Vuhred elektrarna – Vuhred.

Pravila in Potek:

Na maratonu lahko sodelujejo vsi, kateri se počutijo sposobne prekolesariti 34 oziroma 64 km dolgo progo v času trajanja prireditve. Udeleženec se mora prilagoditi na način vožnje v skupini. Otroci do 15 let smejo kolesariti le v spremstvu staršev oz. polnoletne osebe in obvezno nositi čelado. Pred kolono in na začelju bo vozilo organizatorja z utripajočo lučjo in napisom »začetek maratona«, oziroma »konec maratona«. Udeleženec, kateri iz kakršnega koli vzroka ne more nadaljevati maratona bo imel na razpolago prevoz na ciljni prostor. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so udeleženci dolžni spoštovati cestno-prometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci morajo voziti v koloni, eden za drugim, po desnem robu cestišča, v smeri vožnje. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji ter policisti. Redarji bodo opozarjali udeležence na nevarna mesta (na določenih delih maratonov tudi opozorilne table), prav tako bodo redarji opozarjali udeležence na smer  poteka maratona. Kolono na obeh maratonih bosta spremljala bolničarja z svojim vozilom. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.

Prijavi se na maraton


Spol*

Strinjam se s splošnimi pogoji