1. SKOK Z GORSKIMI IN E-BIKE KOLESI IZ VUHREDA NA RIBNIŠKO KOČO

0 Comments

Dan prireditve: nedelja 15.9.2019

Start: Bar Kogal v Vuhredu. Lokacija

Cilj: Ribniška koča. Lokacija

Dolžina trase: 54 km, višinska razlika 2200 m

Start maratona ob 09:00.

Prijave: na dan prireditve med 7:30 in 8:50, (takrat bo tudi potekal dvig štartnih številk) ter predprijave (katere najdete pod opisom pravil maratona) do 6.9.2019.

Štartnina: v predprijavi (do 6.9.2019) 15€, na dan prireditve 20€ (organizacija, štartna številka, okrepčilna postaja, malica ter spominsko darilo). Ob predprijavi do 6.9.2019 obvezno izbrati velikost majice, kasneje oziroma na dan prireditve ne bo možno izbirati velikosti majice.

Opis trase:

 • Izpred bara Kogal v Vuhredu, kjer je prijavno mesto se točno ob 09:00 podamo skozi Vuhred v smeri Svetega Vida, Vuzenica do kmetije Gracej, tukaj zavijemo iz asfalta na levo v makadamsko cesto v smeri Svetega Antona na Pohorju. Pri kmetiji Dajnik na Svetem Antonu je križišče in zavijemo v levo v smeri kmetije Vinšek. Pri Vinšeku zavijemo zopet levo in nas pot vodi navzdol po travniku in gozdu (tukaj velja še posebna pozornost pri vožnji). Nadaljujemo po makadamski cesti v smeri kmetij Ošlak, Praznikar in Šlatnag. Nad kmetijo Šlatnag zopet zavijemo levo v gozdno vlako, ki nas vodi vse do kmetije Mrak na Svetem Antonu. Preidemo zopet na makadamsko cesto in nadaljujemo mimo kmetij Naglič, Malej in Kavc. V križišču pod kmetijo Kavc je asfaltni odsek in zavijemo zopet levo po klancu navzdol in nadaljujemo pot v desno smer kjer zopet preidemo na makadamsko cesto, ki vodi mimo kmetij Kanop in Švajger ter naprej do kmetije Vidmar. Zavijemo levo v cesto, ki nas vodi navzdol in po približno 2 km spusta v križišču zavijemo desno in nadaljujemo v smeri Hudega kota. Pot nas vodi mimo kmetij Šajsnik in Vidman vse do mladinskega doma v Hudem kotu, kjer v križIšču zavijemo zopet desno v klanec in nadaljujemo po cesti v smeri Bolfenka, ko prispemo v križišče zavijemo zopet desno in nadaljujemo pot proti cerkvi na Bolfenku. Pot se tukaj nadaljuje mimo cerkve levo v klanec vse do križišča kjer zavijemo levo in nadaljujemo pot do kmetije Kralj v Hudem kotu ter naprej v smeri proti Kopam. Ko prispemo v križišče zavijemo zopet levo v klanec oziroma na cesto za kočo na Pesniku. Na vrhu klanca je križišče kjer zavijemo desno v cesto, ki je namenjena kolesarjem in nas vodi v smeri proti Ribniški koči kjer je cilj.

 

Pravila in Potek:

Na sami trasi bo ena okrepčevalna postaja. Na cilju prejmejo vsi udeleženci malico. Možen bo prevoz opreme na cilj ter zagotovljen prostor, da se udeleženci lahko preoblečejo. Med 14:00 in 15:00 je predvidena podelitev medalj po kategorijah ter pokalov absolutno najhitrejših po času  pri moških in pri ženskah.Prav tako medalje za E-Bike kolesa enotna ena moška in enotna ena ženska kategorija.

Kategorije za gorska kolesa:

Moški                                                             Ženske
od 16- 25 let                                                  od 16- 45 let
od 26- 35 let                                                  nad 45 let
od 36- 45 let
od 46- 55 let
nad 55 let.

E-Bike kategorija moški ena kategorija ne glede na starost.

E-Bike kategorija ženske ena kategorija ne glede na starost.

Na prireditvi lahko sodelujejo osebe, ki so starejše od 16 let.

 • Sodelujoči brez startnih številk niso udeleženci maratona, zato niso upravičeni do okrepčil na trasi in ne bodo obravnavani iz strani reševalne službe organizatorja v primeru nesreče.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade.
 • Ob prevzemu startne številke prejmete številko,  kupon za hrano in darilno vrečko.
 • Startno številko je obvezno namestiti na prednji del kolesa. Če številka ne bo nameščena skladno z navodili, organizator ne zagotavlja meritev časa.
 • Ob progi bo poskrbljeno za okrepčilno postajo, ki bo označena na zemljevidu  trase.
 • Odmetavanje smeti je dovoljeno samo na okrepčilni postaji.
 • Posebej opozarjamo, da na delih trase kjer je spust udeleženci vozijo po svojih zmožnostih in ne ogrožajo sebe ter ostalih udeležencev.
 • Na prireditvi bo na voljo medicinska pomoč.
 • Proga bo označena s smernimi tablami ter označbami na cestišču. Na pomembnih križiščih bodo tudi reditelji.
 • Vsi udeleženci se morajo držati označene predvidene poti. Vsakršno iskanje in uporaba bližnjic pomeni takojšnjo diskvalifikacijo udeleženca.
 • Prehitevanje vozila, ki označuje začetek maratona ni dovoljeno.
 • Obvezno je upoštevanje Zakona o cestno prometnih predpisih. Obvezno paziti na nasproti vozeča vozila ter voziti po desni strani ceste. Pred vsakim križiščem bodo reditelji. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih udeleženec povzroči sebi, soudeležencu ali tretji osebi. Udeleženec je na prireditvi v celoti na lastno odgovornost.
 • Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.

Prijavi se na maraton:


Spol*

Strinjam se s splošnimi pogoji