3. MTB MARATON IZ VUHREDA NA RIBNIŠKO KOČO- SLOVENIJA KOLESARI 2021

Dan prireditve: nedelja 12.9.2021

Start: Bar Kogal v Vuhredu. Lokacija

Cilj: Ribniška koča. Lokacija

Dolžina trase: 54 km, višinska razlika 2200 m

Start maratona ob 09:00.

Prijave: na dan prireditve med 7:45 in 8:45, (takrat bo tudi potekal dvig štartnih številk) ter predprijave (katere najdete pod opisom pravil maratona) do 9.9.2021. V kolikor predprijava ni poravnana do 9.9.2021 se plača znesek 20€ na dan prireditve.

Štartnina: v predprijavi (do 9.9.2021) 15€, na dan prireditve 20€ (organizacija, štartna številka, okrepčilna postaja, malica ter spominsko darilo). Ob predprijavi do 6.9.2021 obvezno izbrati velikost majice, kasneje oziroma na dan prireditve ne bo možno izbirati velikosti majice. Obvezno izbrati tudi vrsto kolesa (gorsko kolo ali E-Bike).

 

Opis trase:

 • Izpred bara Kogal v Vuhredu, kjer je prijavno mesto se točno ob 09:00 podamo skozi Vuhred v smeri Svetega Vida, Vuzenica do kmetije Gracej, tukaj zavijemo iz asfalta na levo v makadamsko cesto v smeri Svetega Antona na Pohorju. Pri kmetiji Dajnik na Svetem Antonu je križišče in zavijemo v levo v smeri kmetije Vinšek. Pri Vinšeku zavijemo zopet levo in nas pot vodi navzdol po travniku in gozdu (tukaj velja še posebna pozornost pri vožnji). Nadaljujemo po makadamski cesti v smeri kmetij Ošlak, Praznikar in Šlatnag. Nad kmetijo Šlatnag zopet zavijemo levo v gozdno vlako, ki nas vodi vse do kmetije Mrak na Svetem Antonu. Preidemo zopet na makadamsko cesto in nadaljujemo mimo kmetij Naglič, Malej in Kavc. V križišču pod kmetijo Kavc je asfaltni odsek in zavijemo zopet levo po klancu navzdol in nadaljujemo pot v desno smer kjer zopet preidemo na makadamsko cesto, ki vodi mimo kmetij Kanop in Švajger ter naprej do kmetije Vidmar. Zavijemo levo v cesto, ki nas vodi navzdol in po približno 2 km spusta v križišču zavijemo desno in nadaljujemo v smeri Hudega kota. Pot nas vodi mimo kmetij Šajsnik in Vidman vse do mladinskega doma v Hudem kotu, kjer v križišču zavijemo zopet desno v klanec in nadaljujemo po cesti v smeri Bolfenka, ko prispemo v križišče zavijemo zopet desno in nadaljujemo pot proti cerkvi na Bolfenku. Pot se tukaj nadaljuje mimo cerkve levo v klanec vse do križišča kjer zavijemo levo in nadaljujemo pot do kmetije Kralj v Hudem kotu ter naprej v smeri proti Kopam. Ko prispemo v križišče zavijemo zopet levo v klanec oziroma na cesto za kočo na Pesniku. Na vrhu klanca je križišče kjer zavijemo desno v cesto, ki je namenjena kolesarjem in nas vodi v smeri proti Ribniški koči kjer je cilj.

 

 

Pravila in Potek:

Na sami trasi bosta dve okrepčevalni postaji. Na cilju prejmejo vsi udeleženci malico. Možen bo prevoz opreme na cilj ter zagotovljen prostor, da se udeleženci lahko preoblečejo. Med 14:00 in 15:00 je predvidena podelitev medalj po kategorijah ter pokalov absolutno najhitrejših po času  pri moških in pri ženskah. Prav tako medalje za E-Bike kolesa enotna ena moška in enotna ena ženska kategorija.

Kategorije za gorska kolesa:

Moški                                                             Ženske
od 0- 15 let                                                  od 16- 45 let
od 16- 25 let                                                  nad 45 let
od 26- 35 let
od 36- 45 let
od 46- 55 let

nad 55 let.

E-Bike kategorija moški ena kategorija ne glede na starost.

E-Bike kategorija ženske ena kategorija ne glede na starost.

Za kategorijo E-Bike koles bo dovoljena samo ena baterija.

Na prireditvi lahko sodelujejo osebe, ki so mlajše od 16 let, vendar z dovoljenjem staršev oz. skrbnikov.

 • Prvi kilometer po startu poteka zaprta vožnja za spremljevalnim vozilom.
 • Sodelujoči brez startnih številk niso udeleženci maratona, zato niso upravičeni do okrepčil na trasi in ne bodo obravnavani iz strani reševalne službe organizatorja v primeru nesreče.
 • Obvezna je uporaba zaščitne čelade. (V kolikor udeleženec ne spoštuje pravil sledi diskvalifikacija in prepoved nadaljne vožnje.)
 • Ob prevzemu startne številke prejmete številko,  kupon za hrano in darilno vrečko.
 • Startno številko je obvezno namestiti na prednji del kolesa. Če številka ne bo nameščena skladno z navodili, organizator ne zagotavlja meritev časa.
 • Ob progi bo poskrbljeno za okrepčilni postaji, ki sta označeni na zemljevidu  trase.
 • Odmetavanje smeti je dovoljeno samo na okrepčilni postaji.
 • Posebej opozarjamo, da na delih trase kjer je spust udeleženci vozijo po svojih zmožnostih in ne ogrožajo sebe ter ostalih udeležencev.
 • Na prireditvi bo na voljo medicinska pomoč.
 • Proga bo označena s smernimi tablami ter označbami na cestišču. Na pomembnih križiščih bodo tudi reditelji.
 • Vsi udeleženci se morajo držati označene predvidene poti. Vsakršno iskanje in uporaba bližnjic pomeni takojšnjo diskvalifikacijo udeleženca.
 • Prehitevanje vozila, ki označuje začetek maratona ni dovoljeno.
 • Obvezno je upoštevanje Zakona o cestno prometnih predpisih. Obvezno paziti na nasproti vozeča vozila ter voziti po desni strani ceste. Pred vsakim križiščem bodo reditelji. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena.
 • Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih udeleženec povzroči sebi, soudeležencu ali tretji osebi. Udeleženec je na prireditvi v celoti na lastno odgovornost.
 • Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.
 • Prepovedana uporaba transporta med prireditvijo.
 • Izogibanja pomoči sotekmovalcu, ki je v težavah (v primeru bolezni ali poškodbe) se bo z strani organizatorja kaznovalo z diskvalifikacijo.
 • Kadarkoli na progi lahko zdravstveno osebje oceni, da tekmovalec ni več sposoben varno nadaljevati tekme, ga izloči in poskrbi za tekmovalca. V primeru neupoštevanja tega, bo tekmovalec diskvalificiran.

Prijavi se na maraton:

V PRIPRAVI