Kolesarski cestni maraton Vuhred 2022 – Slovenija kolesari 2022

PRIJAVA NA KONCU STRANI!

Dan prireditve: sobota, 25. junij 2022

Start in cilj: Pidi servis Radlje ob Dravi. Lokacija

Start velikega maratona ob 10:00 (80 km).

Start malega maratona ob 11:00 (38 km).

Prijave: na dan prireditve med 8:30 in 10:50, ter predprijave (katere najdete pod opisom pravil maratona za veliki in mali maraton) do 23. 6. 2022.

Razpisujemo dve trass. Krajša trasa (38 km) je primerna za večino kolesarjev in družine. Daljša trasa (80 km) pa je nekoliko zahtevnejša saj je na trasi kar nekaj klancev. Trasi sta v celoti asfaltirani. Ob trasi bosta dve okrepčilni postaji v Vuhredu (mali in veliki maraton) ter v Ribnici na Pohorju (veliki maraton). Ves potek prireditve se odvija ob rednem cestnem prometu, brez zapore cest. Udeležba na prireditvi je na lastno odgovornost z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. Na cilju bo udeležence pričakala malica in pijača (pijača je samoplačljiva). Prav tako se bo na prireditvi podelilo pokal najmlajšemu udeležencu in najmlajši udeleženki, najstarejšemu udeležencu in najstarejši udeleženki ter pokal za najštevilčnejšo ekipo.

Mali maraton: Radlje ob Dravi-krožni Vuhred-Dobrava- križišče gasilski dom Radlje-obvoznica-Podvelka-Vuhred elektrarna-Vuhred-Sv.Vid-Vuzenica-Radlje ob Dravi

Veliki maraton: Radlje ob Dravi-Brezno-Podvelka-Vuhred elektrarna-Vuhred-krožni Radlje-Brezno-Ožbalt-Lovrenški most-Marles (Lovrenc)-Lehen-Ribnica na Pohorju-Vuhred-Sv-Vid-Vuzenica-Radlje ob Dravi

Pravila in Potek:
Na maratonu lahko sodelujejo vsi, kateri se počutijo sposobne prekolesariti 38 oziroma 80 km dolgo progo v času trajanja prireditve. Udeleženec se mora prilagoditi na način vožnje v skupini. Otroci do 15 let smejo kolesariti le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe in obvezno nositi čelado. Ob prijavi prejmete vsi startne številke, ki morajo biti na vidnem delu kolesa. Vsi kolesarji kateri ne bodo imeli številk na vidnem mestu bodo z strani redarjev in organizatorja izločeni iz dogodka. Pred kolono in na koncu bo vozilo organizatorja z utripajočo lučjo in napisom »začetek maratona«, oziroma »konec maratona«. Udeleženec, kateri iz kakršnega koli vzroka ne more nadaljevati maratona bo imel na razpolago prevoz na ciljni prostor. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so udeleženci dolžni spoštovati cestno-prometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci morajo voziti v koloni, eden za drugim, po desnem robu cestišča, v smeri vožnje. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji ter policisti. Redarji bodo opozarjali udeležence na nevarna mesta (na določenih delih maratonov tudi opozorilne table), prav tako bodo redarji opozarjali udeležence na smer poteka maratona. Kolono na obeh maratonih bosta spremljala bolničarja z svojim vozilom. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. Prireditev NI tekmovalnega značaja. S svojim podpisom izpolnjene prijavnice se udeleženec strinja z delitvijo fotografij s prireditve na spletnih straneh in družabnih omrežjih. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.

 


    Spol*